Top

Blog

Waarom ben ik aangekomen?

Je staat na een week weer eens op de weegschaal en je komt erachter dat je bent aangekomen. Maar hoe kan dat? Het kan verschillende redenen hebben waarom je bent aangekomen. Er zijn namelijk best wat aspecten die jouw gewicht kunnen beïnvloeden. Ben je benieuwd waarom jij ineens bent aangekomen? Lees dan verder!

Je weegt jezelf op verschillende momenten

Heb jij je gister in de ochtend gewogen en vandaag in de avond? Dan zou het heel goed kunnen zijn dat er verschillende getallen op de weegschaal staan. Dit heeft alles te maken met het verteringsstelsel en vocht dat je in de nacht kwijtraakt. In de ochtend heeft jouw lichaam al het eten verteerd en ben je wat vocht kwijt, maar als je in de avond na het eten op de wegschaal gaat staan natuurlijk niet. Het is daarom mogelijk dat je in de ochtend lichter bent dan in de avond. Een vast weegmoment is daarom erg belangrijk.

Voedsel met koolhydraten

Eet jij veel voedsel met koolhydraten? Dan zou het kunnen zijn dat jouw lichaam meer vocht vasthoudt. Als je op de verpakking van ongezond voedsel kijkt zal je zien dat deze snacks voornamelijk bestaan uit koolhydraten. Natuurlijk zitten er ook koolhydraten in gezond eten, maar het is belangrijk dat je hier een balans in vindt. Wij kunnen je daarin volledig adviseren. Ook kunnen wij een voedingsplan op maat opstellen die ervoor zorgt dat jij, jouw doelen sneller behaalt.

Je eet meer zout

Naast koolhydraten zijn er nog meer voedingswaren die ervoor kunnen zorgen dat je bent aangekomen. Een goed voorbeeld daarvan is zout. Waar zit tegenwoordig geen zout in? Daarbij kan zout ook nog eens erg lekker zijn. Maar wist je dat te veel zout eten ervoor zorgt dat je meer water vasthoudt? Wees gerust, je kan alsnog zout blijven eten. Als je ervoor zorgt dat de inname van zout per dag gelijk blijft kan dit ervoor zorgen dat je minder kilo’s op de weegschaal ziet staan.

Stress

Ervaar jij momenteel veel stress in je leven? Dan zou het kunnen dat je lichaam continu en veel cortisol aanmaakt. Cortisol is een hormoon en heeft direct effect op het lichaamsgewicht en de vetverdeling. Een combinatie van wat meer rust pakken en gezond eten zou een goed effect kunnen hebben op jouw gewicht. Maar vergeet niet, het is niet erg om zo nu en dan een paar kilo meer te wegen. Dit is iets menselijks!

Je bouwt spiermassa op

Ben je een fanatieke sporter? Dan zou het goed kunnen dat je de afgelopen tijd bent aangekomen. Spieren hebben namelijk een grotere dichtheid dan vet en kunnen ervoor zorgen dat jij aankomt. Het kan dus zo zijn dat je er in de spiegel een stuk slanker en strakker uitziet, maar dat je niet bent afgevallen in het aantal kilo’s.

Slaaptekort

Zit jij ook urenlang naar dat beeldscherm te staren als je eigenlijk van plan bent om naar bed te gaan? Slaaptekort kan ongezonde gevolgen met zich meebrengen. Dit betekent niet alleen dat je niet vooruit te branden bent op de werkvloer, maar het kan ook nog eens leiden tot hormonale veranderingen en een versterking van jouw eetlust. Dit is de reden dat vermoeidheid kan leiden tot gewichtstoename.