Top

Blog

Met deze tips ga jij fit en gezond de zomer tegemoet!

Nu de zomer langzaam zijn intrede doet, kan het soms lastig zijn om de weg naar de sportclub te vinden. Aan je navigatie kan het niet liggen, maar we begrijpen het helemaal.

Een cocktail op het terras of een barbecue bij vrienden. Door het warme weer is de sportschool misschien iets dat je liever ontwijkt. Geen zorgen! Unitedfit geeft jou een aantal tips om fit en gezond de zomer tegemoet te gaan. Lees je mee?

Na het lezen van deze tips weet jij wat je te doen staat om ook de komende periode goed in beweging te blijven.

Ben jij iemand die ’s middags sport? Dan is het misschien een goed idee om je training te verplaatsen naar de ochtend. Het helpt als jij je training ’s ochtend hebt afgerond, want daardoor heb je ’s middags tijd over om nog even van het zonnetje te genieten.

1. Pas je sportritme aan

Ben jij iemand die ’s middags sport? Dan is het misschien een goed idee om je training te verplaatsen naar de ochtend. Het helpt als jij je training ’s ochtend hebt afgerond, want daardoor heb je ’s middags tijd over om nog even van het zonnetje te genieten.

Wanneer je in de zomer buiten sport is het overdag vaak te warm. Hierdoor wordt jouw workout minder effectief. Daarom is het belangrijk om naast je sportritme, ook je intensiteit aan te passen. Neem bijvoorbeeld meer (drink)pauzes. Sport je toch liever in de middag? Dan zorgt Unitedfit er in elk geval voor dat jij genoeg verkoeling krijgt tijdens je workout. Samen blijven we fit!

2. Kies de juiste sportkleding

Sport je in een lange trainingsbroek? Dat is niet handig! Kies voor kleding die lekker luchtig zit en ademt. Hiermee geef je jouw lichaam de mogelijkheid om goed af te koelen. Hierdoor blijft je training aangenaam. Een tip van trainer Harvey: “Loop een keer de Decathlon binnen. Hier vind je voor een aangename prijs een comfortabel setje kleren om in te sporten.”

3. Voeding geeft je energie!

Daar hoort ook het voldoende drinken van water bij. Op een warme zomerdag is het extra belangrijk om je vochtgehalte op pijl te houden. Daarom is het nemen van veel waterrijke groenten ook belangrijk. Snack af en toe een komkommer of pluk af en toe een tomaatje met je fitmaatje. 😉 Daarmee help je jouw lichaam te verkoelen en hydrateren.

4. ‘Psst…, neem even een korte pauze.’

Luister naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Je lichaam is de enige die kan zeggen of je door moet gaan of niet. Als jij het gevoel hebt dat je echt moet stoppen, doe dat dan ook. Probeer jezelf wel uit te dagen, maar trek een grens als je voelt dat je je te veel inspant.

5. Pre-workout: welke bevorderen mijn prestaties?

Als pre-workout heb je alleen elektrolyten (mineralen) en aminozuren nodig. Deze stoffen bevorderen je zenuw- en spierfunctie en regelen de vochtbalans in je lichaam. Gebruik jij een pre-workout? Let dan goed op het etiket en koop ze niet met teveel suikers of zoetstoffen.

Met de bovengenoemde tips ga jij fit en gezond de zomer tegemoet! Heb je moeite om je sporttas te pakken? Plan dan een Fitgesprek op de club. Dan kijken we samen naar je doel. Samen fit, samen presteren! Ook deze zomer.