Top

Blog

5 snelle en gezonde tussendoortjes voor onderweg

Je rent in de ochtend snel de deur uit en gaat onderweg naar werk. Zeker als je snel weg moet schiet het er nog wel eens bij in om gezonde snacks aan te schaffen of zelf te maken. Daarom hebben wij 5 snelle en gezonde tussendoortjes op een rijtje gezet zodat jij voortaan gezond kan snacken als je onderweg bent!

Wraps

Niemand krijgt genoeg van deze heerlijke snacks. Wraps zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens erg praktisch om op te eten in de auto. Door bijvoorbeeld een wrap te maken met smeerkaas, spinazie en ham heb je een snelle en gezonde snack voor onderweg zo gemaakt. Ook als je in de ochtend niet veel tijd wil besteden aan het maken van een gezond tussendoortje zijn wraps de ideale oplossing.

Zelfgemaakte mueslirepen

Vind je het leuk om zelf gezonde tussendoortjes te maken? Ga dan voor gezonde mueslirepen! Deze snacks zijn gemakkelijk te maken en je kan er ook nog eens zoveel fruit, noten en zaden in doen als je zelf wil. Natuurlijk kan je ook een pak mueslirepen kopen in de supermarkt, maar met zelfgemaakte mueslirepen kan jij zelf bepalen wat je binnen krijgt. Daarbij zijn mueslirepen erg handige snacks voor onderweg omdat je ze zo compact mogelijk kan maken.   

Havermout banaan koekjes

Ben jij gek op een schaaltje havermout met wat banenstukjes in de ochtend? Hierbij de perfecte oplossing voor onderweg: Koekjes gemaakt van havermout en banaan. Wederom is dit een makkelijke snack om te maken en erg gezond. Je zou het kunnen zien als een ontbijt in de vorm van een koekje. Maak deze havermout banaan koekjes de avond van tevoren en je kan onderweg genieten van dit gezonde tussendoortje!

Appelchips

Zeker als je van chips houdt zijn appelchips het perfecte alternatief. Appelchips zijn makkelijk te maken, gezond en ook nog eens goedkoop. Wist je dat je met maar liefst 1 appel 2 bakplaten kan vullen? Genoeg appelchips voor onderweg en op kantoor dus! Door de appelchips luchtdicht te bewaren kan jij onderweg genieten van een knapperig en gezond tussendoortje.

Gezonde salade

Zeker als je zelf niet hoeft te rijden als je onderweg bent is een gezonde salade een snel en gezond tussendoortje. Denk bijvoorbeeld aan een salade met feta, komkommer en olijven om extra vitaminen binnen te krijgen op een dag. Houd je niet zo van salades? Dan kan je er ook voor kiezen om er een smoothie variant van te maken. Of je nu gaat voor een smoothie met fruit of groenten, op deze manier kan jij alsnog extra vitaminen binnen krijgen en kan je genieten van een gezond tussendoortje!